Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Eenvoud voorop bij zorginnovatie

Op donderdag 28 september vond de jaarlijkse zorginnovatiemiddag van M&I/Partners plaats in het Muntgebouw in Utrecht. e-Health en ECD-leveranciers demonstreerden hun oplossingen en ICT-innovaties aan een groot aantal zorgorganisaties in de care.

Net als vorig jaar was het een goed bezochte beurs met voor ons inspirerende gesprekken en nieuwe inzichten. Belangrijke rode draad van de gesprekken met zorgorganisaties is het toenemende belang van eenvoud bij het gebruik van ICT-toepassingen. Zorgmedewerkers willen graag nieuwe ICT-toepassingen gebruiken en het aanbod op dit vlak is enorm aan het groeien, maar eenvoud in het gebruik is heel belangrijk. De tools moeten echt ondersteunend zijn aan de zorgverlening en niet voor extra lasten zorgen. Innovatie is goed, maar gebruiksgemak en toepasbaarheid zijn essentieel.

Zorgorganisatie SIZA hield een inspirerende presentatie waarin het belang van eenvoud naar voren kwam. Zo heeft SIZA speciale paswoningen waarin cliënten allerlei innovatieve toepassingen kunnen testen. Op die manier kunnen de cliënten zelf ontdekken welke toepassingen voor hen werken. De ideale testomgeving, omdat het heel erg realistisch is. Gebruiksgemak staat voorop en dat is uiteindelijk een belangrijk doel bij innovatie.

Gepubliceerd op: 2 oktober, 2017
 
Powered by: Pluriform Software